Werken in het groen

Ben je op zoek naar een baan in het groen? Wil je aan de slag als bijvoorbeeld Maaimachinist, Kraanmachinist of Tuinman? Op deze pagina lees je alles over werken in de groene sector en hoe Werken via JEX jou kan helpen aan je nieuwe baan in dit bijzondere vakgebied.

Waarom werken in de groenvoorziening? 

Werken in het groen is veel meer dan alleen met planten en bomen bezig zijn. Het is een verrijkende en lonende carrièrekeuze met veel voordelen. Je werkt buiten in parken, tuinen en andere groene ruimtes, waardoor je midden in de natuur staat. Je draagt bij aan het creëren en onderhouden van landschappen, wat de levenskwaliteit van mensen bevordert en het milieu in goede staat houdt. En tot slot: veel functies in deze sector vragen fysieke inspanning. Hou je ervan om actief bezig te zijn, dan is deze sector zeker wat voor jou. 

 

Vacatures in de groene sector 

Nu vraag je je misschien af: wat voor functies vallen er precies onder de groene sector? Je kan denken aan Medewerker grootgroen, Hovenier, Grondwerker, Kraanmachinist, Voorman groenvoorziening, Grondman boomverzorging en Maaimachinist. Maar, naast deze uitvoerende functies kan je ook als Landschapsarchitect, Milieuspecialist of Ecologisch Adviseur aan de slag en een verschil maken in het behoud van onze leefomgeving. 

 

Vind direct een baan 

Afhankelijk van jouw ervaring, opleiding en wensen is er in de groene sector altijd wel een baan die goed bij jou past. Zo kan jij direct aan de slag in deze betekenisvolle en veelzijdige branche. Benieuwd welke vacatures in de groene sector op dit moment op Werken via JEX staan? Check het vacatureoverzicht.

 

Werken in het groen zonder diploma 

Met een relevant diploma kan je natuurlijk per direct aan de slag in de groenvoorziening, maar ook zonder opleiding of diploma zijn er in deze branche veel kansen voor jou. We hebben meerdere opdrachtgevers die starters of junior functies bieden, of zelfs een werken en leren traject mogelijk maken. Zo kan je makkelijk instromen en direct van start.