Werken in de schoonmaak

Ben je op zoek naar een baan in de schoonmaak? Wil je aan de slag als Allround Schoonmaker, Industrieel Schoonmaker of Glazenwasser? Op deze pagina lees je er alles over én hoe Werken via JEX jou helpt aan je nieuwe baan in dit belangrijke vakgebied.

Waarom werken als schoonmaker?

Een carrière in de schoonmaak biedt werkzekerheid, flexibele werktijden, afwisselende werkplekken én je ziet direct het blinkende resultaat van je harde werk. Een uitgebreide opleiding? Die heb je meestal niet nodig. Ook kan je vaak snel doorgroeien naar teamleider en draag je bij aan een schone en gezonde leefomgeving.  

 

Wat doet een schoonmaker?

Werk je in de schoonmaak, dan ben je verantwoordelijk voor het reinigen van bijvoorbeeld kantoren, huizen, winkelcentra en ziekenhuizen. Binnen of buiten, zoals voor het zemen van ramen of het soppen van de vloer. Door jou ziet alles er weer spik en span uit!

 

Opleidingen voor schoonmakers 

In de schoonmaakbranche kan je vaak instappen zonder diploma. Wil je toch met een papiertje aantonen dat je de nodige kennis hebt? Altijd goed! Er zijn verschillende mbo-opleidingen die je kan volgen, zoals de Basisopleiding Schoonmaak. Vaak biedt het bedrijf waar je gaat werken zo’n opleiding aan. Zo leer je én ga je meteen aan de slag!

 

Vind direct een baan 

Afhankelijk van jouw ervaring, eventuele opleiding en wensen is er in de schoonmaak altijd wel een baan die goed bij jou past. Benieuwd welke schoonmaak vacatures op Werken via JEX staan? Check ons vacatureoverzicht.

 

Waarom niet zwart werken in de schoonmaak?

Zwart werken betekent voor jou als werknemer meestal: meer geld in je zak. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar dat is het niet. Zwart werken is in Nederland wettelijk verboden, en dus strafbaar. Ook bouw je op die manier geen pensioen op en heb je minder zekerheid en rechten. Het beste is dus om een werkgever te kiezen die alles goed voor je regelt. Werken via JEX helpt je daar graag bij.